Akadémiai rendszer Angliában

2014.09.24 08:51

Az UP football is rendkívül fontos, a Premier League-ban, és mivel a League indulásakor 1992-ben, az ifjúsági program nem volt versenyképes,ezért tenniük kellett valamit! Abban az időben, a képzés a fiatal játékosok esetében napi egy-két órát jelentett. Most már 40 akadémia van szerte az országban. Tizenhét közülük a Premier League –ben , és a kivételek Wigan Athletic, QPR és Swansea, akik ún.: Tehetségek Központokat működtetnek.
A következő lépés a Premier League-nek Elite Játékos Fejlesztése Terv (EPPP), így a klubbok 2012-től kezdődően ennek megfelelően kezdtek el müködni. 
Világszínvonalú akadémiákat hoztak létre,ennek a tervnek a megvalósítására.
A terv elősegíti a világ egyik vezető Akadémia rendszerét azzal a végső céllal, hogy több és jobb saját nevelésű játékos kerüljön a saját csapataik első keretében.
Az Ifjúsági Fejlesztési osztály feladata a következő: 
- Regisztrálása játékosok és programok szervezése a bajnoki szezon alatt , hogy megfeleljen a három központi fejlődési szakasznak: gyermek (9-11 év) Ifjúsági fejlesztési (12-16 év), és a szakmai fejlődési (17-21 év) 
- Közös platform hoztak létre Akadémia vezetők és a Fejlesztési Osztály személyzet rendszeresen találkoznak így kicserélhetik ötleteiket és tapasztalataikat és azokat megvitathatják
- A program folyamatos szakmai fejlődést biztosít dolgozók a játékos / gyermekjóléti területen dolgozó edzők a játékosoknak szerte a az orzságban.
A legtöbb nagy horderejű bajnokság ezek közül játékosok átmenetét a professzionális labdarúgás felé a Barclays Under-18 Premier League amely számos Premier League Akadémia vesz részt.Ezen felül elsősorban a sokoldalú fejlesztés a cél. 
Az Oktatási Minisztérium sajátjának érzi a Premier League programot, fontos ,hogy támogassa a technikai, taktikai, fizikai, mentális, életmódot és a jóléti fejlődését minden Akadémia játékosnak.
A Premier League is felelősséget vállal ,hogy a gyerekek részt vegyenek az oktatásban,minden szakiskolás/ 16-19 éves/ akik aláírtak egy Premier League klub szerződését azok teljes óraszámban tanulnak és ezért ösztöndíjat kapnak.

Meglepő hogy nálunk egyre többen ellenzik az Akadémiai rendszert Angliában ebben látják a saját nevelésü játékosok világszínvonalú képzését./És most jön a szakma/